BUK - hrubá štěpka na uzení s jalovcem
Detailní popis produktu
Kvalitní bukové udící štěpky bez kůry, hnilob a plísní. Ideální pro uzení horkým kouřem a vhodné pro všechny naše udírny, kde se topí dřevem.
Buk má středně silné a krásně vyvážené aroma. Jedná se o nejpoužívanější dřevo na uzení v Evropě. Díky svému universálnímu použití se hodí pro všechny druhy červeného a bílého masa, ryb, sýrů a i ořechů. Jalovec navíc přidá udícímu kouři krásné aroma a hodí se zejména v závěru uzení.
Bukový kouř barví maso do zlato žluté až světle hnědé barvy.
Výborně se kombinuje s ovocným dřevem.
Ideální pro uzení: vepřové, hovězí, zvěřina, ryby, drůbež, sýry, ořechy a jiné
Síla aroma: střední (3/5)
Výhřevnost: vysoká
Velikost štěpky: 6-12 mm - vhodné pro udírny na dřevo
Hmotnost balení: 500g (+-10%)
Složení: 96% dřevěná drť, odkůrovaná a certifikovaná, 4% plody jalovce