KAISEROVA '125' izolovaná udírna na dřevo
Související produkty
Detailní popis produktu
Díky velikosti, poctivé izolaci a kvalitní nerezi, je moje "125" na dřevo ideální domácí udírna pro celoroční provoz. Maso a ryby se věší na háčky v horní a střední části na nerezové tyčky, případně můžete rozložit na 5 roštů v celé výšce udírny, který jsou součástí balení.
Vejde se do ní přibližně 20 kilo masa, přes 30 středních ryb nebo 35 klobásek.
Udíte pomocí drobného dřeva, dřevěného uhlí a nebo hrubší štěpky. Ideální je vytvoření žhavého základu, který poté posypáváte suchou, případně předem navlhčenou štěpkou pro vývin kouře.
Pro milovníky uzení studeným kouřem (do 30°C) doporučuju použít generátor studenýho kouře, kterej výrazně neovlivní teplotu v udírně a vydrží doutnat v závislosti na velikosti generátoru a venkovním počasí 4-10hodin bez potřeby elektrickýho proudu.
VERCAJK, CO NAJDETE V KRABICI:
1x univerzální zásuvka pro topení dřevem
1x set háčků ve tvaru U (celkem 5kusů)
1x set háčků ve tvaru S (celkem 5kusů)
4x tyč pro zavěšení háčků nebo klobásů
CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:
Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat.
Komínek proti dešti (nasadí se přímo na nástavec s klapkou)
Pokud jste lenošní věšet na háky nebo se to ani moc věšet nedá, rošty navíc se hodí
Můj prověřenej čistič dá nerez zase snadno do pucu bez strachu, že by udírně ublížil.
Koření na pořádný uzení. Základ jsou bylinkový láky, koření směsi bez soli pro obalení masa před uzením a nebo epesní směsi na klobásky.
TECHNICKÉ PARAMETRY:
materiál: nerez + izolační vata
kapacita potravin: 20 kg
průměr komínku: 100 mm
vnější rozměry: 385 x 1250x 410 mm
rozměry udící komory: 360 x 1065 x 325 mm
maximální doporučená teplota: 110 °C
váha udírny: 40 kg
Pozn.: Udírna je vhodná pouze do venkovního prostředí a LZE ji napojit na externí kouřovod.
Tuto udírnu nabízíme i v elektrické variantě, kterou najdete zde.