Magazín o uzení

Uzení s elektrickými udírnami

Rádi udíte a otravuje Vás zdlouhavé zrání ohně a čekání na ten správný kouř? Právě Vy oceníte uzení ...

Uzení ryb

Uzení ryb - obecně Uzení ryb patří k nejstarším způsobům prodloužení údržnosti a trvanlivosti masa ...

Uzení hub

Tvrdé houby lze úspěšně vyudit!  Méně známý způsob úpravy hub. Uzení hub je však jednoduchý způsob ...

Techniky uzení

Uzení je způsob tepelného zpracování masa a masných výrobků účinkem tepla a kouře z tvrdého dřeva, u...

Otázky a odpovědi

Otázka "PLYN A UZENÍ":- Lze pro uzení, resp. vývin udícího kouře využít také plyn (například tam kde...

Obecně o uzení

„Uzení masa, ryb a jiných výrobků je nádherná disciplína, je to folklór.“ Uzení v klasických udírná...

Nové chuti při uzení

Novou chuť a vůni dodají uzeným pokrmům v domácích udírnách pikantní marinády a bylinkové směsi. Dop...

Jak vybrat udírnu

Jak postupovat při výběru udírny? Při výběru udírny pro domácí uzení je nutné odpovědět si na někol...