Maucta panstvo! Prodejnu jsme museli zaryglovat, ale objednávky posíláme jako dycky. Osobně si objednávku můžete vyzvednout, ale je potřeba ji dopředu zacálovat. Tak raušovní uzení a pevný nervy!

Skořepovic česneková směs koření na klobásy

Tip 5ks a více SLEVA
Značka: KAISER
59 Kč
Odesíláme do 24hod.

Detailní informace

Detailní popis produktu

KAISER_skorepovic_domaci_klobasky

kaiser_delitko 

Co si budem, nad domácí klobásky není. Víte co v nich je, žádný uzení na pár minut nebo rovnou tekutej kouř, jak je běžný v marketech a hlavně - ta chuť!

Abyste nemuseli moc laborovat a povedlo se to nejlíp hned napoprvé, tak jsme to promysleli za vás. Níž najdete postup a ingredience na pořádný domácí klobásky. Aby šmakovaly ještě víc, udělali jsme 4 poctivý receptůry koření. Ta Skořepovic je hodně tradiční. Papriky jen tak akorát, aby o sobě dala vědět jak na oku, tak na chuti. Pepř s kmínem...klasika, no a k tomu plátky česneku, který v klobáskách příjemně křupou, ale nesnaží se přebít chuť masa.  

 

Složení: sladká paprika, černý pepř, kmín a plátky sušeného česneku

Trvanlivost: min. 11/2021

 

  

RECEPT NA SKOŘEPOVIC KLOBÁSKY


BUDETE POTŘEBOVAT: 

1 balíček Skořepovic směsi koření

100-125g soli (kdo míň solí, držte se spodní hranice)

3 kg vepřovýho boku bez kůže (nějakej masovější, ať to není úplně bílý)

1kg vepřový plece zbavená šlach a jiných hažlí, co v klobáse mít nechcete že

1kg hovězí maso přední nebo krk (zase očištěný)

cca 3 deci vody

vepřový střívka (velikost 34/36 nebo podobné)

 

Maso nakrájejte tak, aby se vešlo do mlýnku. Hovězí maso a kousek bůčku pomelte na jemné desce (ideální jsou 3mm nebo můžete i 2x na 4,5mm), zbytek masa na hrubé desce 12 nebo líp na 16mm, ať má klobása na řezu hezkou masovou struktůru! Do pomleté směsi přidejte sůl, vodu a koření, dobře promíchejte (trvá to). Takto připravenou směs je ideální nechat odpočnout do druhýho dne.

  No a můžem narážet do střívek, já používám velikost 34/36. Seženete je u dobrýho řezníka. Ty namočíte podle návodu a můžete plnit pomocí nabíjecí soupravy k mlýnku, je to lehký, jen se hodí 4 ruce. Klobásy osušte a můžete vkládat do předem vyhřáté udírny na cca 70 °C. Udím přibližně 7hodin, až jsou krásně zlatý.